2014. máj 30.

ZSÉ avagy Marika jobban szeret, mint Évike

írta: Сергей
ZSÉ avagy Marika jobban szeret, mint Évike

fuck.jpg

... furcsa a cím, mi? ;-)
Börtöntetoválásokról lesz szó... Mert a város ahol élek, messze földön híres börtönnel büszkélkedik (ezt talán csak a szegedi csillag tudja fokozni). Az épülete impozáns, legalább is messziről annak tűnik. Sokat nevettünk anno a Dunáról szárnyashajón érkező keletnémet turistákon, akik mindig megkérdezték, hogy hogyan lehetne abban a szép szállodában megszállni, ami előtt megfordult és kikötött a hajó? ... ó hát mi sem egyszerűbb ennél, de kijönni már annál nehezebb lesz! ;-) Na szóval... Emlékszem, amikor még fiatal voltam (mondjuk a 80-as évek közepén, amikor már mehettem a haverokkal és nem kellett a nagyival "égetni" magam), a strandon mindig nagy feltűnést keltettek azok a börtönviselt arcok, akik rendelkeztek bármilyen tetoválással. Régen a tetovált embereket egyenesen a börtönviselt bűnözőkkel azonosították. Manapság ez már olyannyira nem téma, hogy akár tini csajokon is több mintát találsz, mint anno a börtönviselteken láthattál . Mindig nagyon vonzott ez a téma, az akkor látott minták a mai napig eszembe jutnak és vidulok rajtuk. Na erről szól most ez a poszt... Az ábrák minősége nagyon alacsony volt, girbegurba betűk, szétfolyt vonalak. Nem tudom mennyire köztudott ennek a készítési technikája? Általában zöld színű golyóstoll tintából, vagy elégetett gumi cipősarok koromjából, börtönszappanból és vízből készültek a festék. Mit akartok, az már mindjárt két szín! A tetoválást általában cérnával betekert varrótűvel, vagy injekciós tűvel készítették, azzal juttatták a festéket a bőr alá. A bőrt, illetve a sebet vizelettel fertőtlenítették. Aki most kitépi a maradék haját, annak kedvéért elmondom, hogy az egészséges ember vizeletében nincsenek baktériumok, ergo a módszer teljesen jó. Aztán a későbbiekben barkácsoltak modernebb eszközöket is, de ez volt a kezdeti idők módszere. Az első tetoválógép amit láttam működni, az egy Piko vasút transzformátorával meghajtott elektromos csengőből barkácsolt szörnyűség volt, a "minőségi" festéket pedig fekete Rotringtus reprezentálta... ;-) 
Ilyenekre emlékszem vissza:
kézfejen öt pötty - a "négy fal között egyedül"
a mutató és a hüvelykujj között a kézfejen egy pötty - azonos neműek közötti szexben passzív szereplő
arcon könnycsepp - gyilkosság
alkaron "anyád!" - mindenkinek szidja az anyját
alkaron szív átlőve nyíllal, benne felirat "anyád!" - mindenkinek sunázná az anyját
alkaron "bűn az élet!" - ezt nem kell magyarázni
öklön "ÜSS!" - ezt sem kell magyarázni szerintem
Nagyon elterjedtek voltak még az alkarra, hasra, lábfejre tetovált felirat. Keresztapámnak (ő nem ült, neki katonaság alatt készült, kék tintával) került a monogramja és a születési éve az alkarjára. A női nevek, vagy ezzel kapcsolatos feliratok is népszerűek voltak. Mari, Kati? Basszus mindenkit így hívtak akkor? Nagyon nagy kedvenceim,  az egyik fickó (zsarolás és súlyos testi sértésért ült) hasán láttam "Marika jobban szeret, mint Évike!" feliratot. Egy másik fickó (ez csak valami tolvaj volt) két lábfejét pedig "Kurvák - Lábhoz" felirat ékesítette. Nagyon mosolyogtam még az előző fickó hasán volt köldök magasságban egy "ÉHES!" felirat ákombákom zöld betűkkel. Mi lett ezekkel az arcokkal? Az első valószínűleg ül, mert vagy két és fél évtizede nem láttam. A másik fószer valószínűleg már nem él, "hugyos Jocó" egy utcai nézeteltéréskor (húsz évvel ezelőtt) beletört egy konyhakést hasába. Egy darabig még láttam, nagyon lecsúszott alkoholista állapotában, de annak is vagy tíz éve ...
Ami viszont mindenekfelett állva viszi nálam a pálmát, azt sajnos nem láttam élőben, csak mesélték. Egyik elítélt megjelent a homlokán egy furcsa alakú Z , S és É betűvel - össze olvasva  "ZSÉ" ! Csak megkérdezték már tőle a fegyőrök, hogy figyeljen már Béla, mi ez a ZSÉ felirat a homlokán? Nem a monogramja, az biztos! Erre a válasz jelentem ÉSZ, csak tükörben tetováltam fel!
Na szóval, a ZSÉÉÉÉ legyen veletek! :-D

Szólj hozzá

b+ tetkó böri ájhétbjúdifúpípá ZSÉ