2014. jún 21.

Túrós lepény recept - gyúrósoknak

írta: Сергей
Túrós lepény recept - gyúrósoknak

lepény.jpg

... menjünk tovább egy kicsit a fitnesz vonalon. :-) Két őrjöngés között élek is, edzek is és táplálkozom is. Mint mindenki, én is szeretek enni és főleg jókat enni... Ahhoz pedig, hogy valami történjen velünk (növekedjenek az izmaink, vagy fogyjunk kötőszövetből), bizonyos tápanyagokat muszáj bevinnünk a szervezetünkbe, vagy éppenséggel el kell kerülnünk messzire a bevitelüket. Rövid távon mindenki képes diétázni, vagy például 25 deka light tehéntúrót megenni, de túl nagy örömét nem fogja lelni a célszerűen felépített, de íztelen táplálkozásban. Azt fogja mondani, hogy csinálja aki akarja és inkább kiveszi az abárolt szalonnát a hűtőből. Na itt lép közbe a gasztronómia! Legyünk kreatívak! Attól, hogy egy étel elkészítéséhez csak funkcionális összetevőket választunk ki (és sok minden hiányzik belőle), még lehet finom! A következőkben egy izomtömeg növeléshez megfelelő (tehát nem diétás!) étel receptje fog következni. A reggeli házikolbászos sajtos fehér kenyeres koleszterinbomba tojásrántottánk alternatívájaként ajánlom mindenki figyelmébe.

Túrós lepény - gyúrósoknak 2 személyre:
- 2 db tyúktojás (még mielőtt valakinek fürj vagy strucc jutna az eszébe)
- 4 evőkanál natúr zabpehely
- 5-10 dkg aszalt gyümölcs (mazsola, füge vagy amit akarsz) vagy idénygyümölcs (az íze kedvéért, de óvatosan a magas szénhidrát tartalom miatt)
- 250 g ligh tehéntúró (a csökkentett zsírtartalom miatt light, akinek ez nem érdekes, az használhat simát is)
Elkészítése:
A tojást és a zabpehelyt összekeverjük, majd pár percig állni hagyjuk. Ha a túró nagyon csomós, akkor keverjük simára egy pici tejjel és adjuk hozzá az előzőleg félre tett zabpehelyt, illetve az aszalt gyümölcsöt. Az egészet tegyük egy serpenyőbe (ha teflonos, akkor nem kell alá zsiradék, vagy olaj) és lapítsuk lepénnyé, majd mindkét oldalát süssük aranybarnára. A végeredmény a képen látható. Meglepően laktató és ízletes étel, jó étvágyat hozzá! :-)

Szólj hozzá

sport gasztro gyurma budibuilding